Ghassan Kanafani Cultural Foundation (GKCF) blev oprettet den 8. juli 1974 på 2-årsdagen for mordet på Ghassan Kanafani - forfatter, journalist, kunstner og talsmand for den palæstinensiske modstandsbevægelse. Fonden driver i dag en række børnehaver, biblioteker, kunstværksteder og ungdomsklubber samt specialcentre for udviklingshæmmede børn i palæstinensiske flygtningelejre i Libanon. I alt kommer disse indsatser dagligt omkring 1500 børn og unge til gode. 120 pædagogiske og administrative medarbejdere er ansat, hvoraf de fleste selv bor i flygtningelejrene. Dertil kommer et stort antal frivillige.

De samlede årlige udgifter til GKCFs arbejde er ca. 6 mio. danske kroner. Som uafhængig ngo er de afhængige af støtte fra fonde, nødhjælps- og udviklingsorganisationer samt enkeltpersoner. Kun en mindre del af udgifterne kan dækkes af egenbetaling fra fattige palæstinensiske forældre.

I stigende grad er det imidlertid blevet vanskeligt at indsamle de nødvendige midler. En væsentlig årsag er krigen i Syrien, der har skabt millioner af nye flygtninge, hvoraf mange har søgt tilflugt i netop Libanon. Heriblandt palæstinensere som er rykket ind i de flygtningelejre, hvor GKCFs institutioner ligger. Man oplever således et markant udvidet behov for såvel personale som faciliteter. I lyset af alt dette er GKCF yderst taknemmelige for ethvert bidrag til sit vigtige arbejde.

Hele den fantastiske historie om GKCF kan ses i dokumentarfilmen ”Kanafanis Børn” (2001), produceret af Henning Kosack.